968 Vlaams-Brabanders maken hun tuin groener

Door Bart Nevens op 15 december 2019, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Natuur

968 Vlaams-Brabanders namen deel aan de succesvolle samenaankoop ‘Behaag je tuin’ van de vijf Vlaams-Brabantse regionale landschappen en de provincie. "Hiermee zorgen ze voor meer natuur in hun eigen tuin en versterken ze onze natuur", zegt gedeputeerde voor leefmilieu Bart Nevens. In totaal worden 58.213 stuks plantgoed verdeeld in 54 Vlaams-Brabantse gemeenten, goed voor 16 kilometer extra groen.

In september en oktober konden inwoners van 54 Vlaams-Brabantse gemeenten kwalitatief en streekeigen plantgoed bestellen. Zo kunnen ze hun tuin vergroenen met inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen.

16 kilometer extra groen

“Met dit streekeigen plantgoed richten inwoners hun tuin natuurvriendelijker in en zorgen ze voor een hogere biodiversiteit in hun buurt”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. “Deze tweede samenaankoop was een succes. Niet minder dan 968 inwoners bestelden 58.213 stuks plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten. Dit is samen goed voor 16 kilometer bijkomende groene linten in de Vlaams-Brabantse tuinen. Via deze actie komen ook 1.441 hoogstam(fruit)bomen, 363 klimplanten en 68 wilgenhutten in tuinen terecht.”

De aankoopactie liep op zijn einde, maar voor gedeputeerde Nevens stopt het hier niet: "We blijven uiteraard verder werken aan meer natuur. Via de websites van de regionale lanschappen kunnen onze inwoners nagaan welke plantensoorten helpen om onze natuur te versterken."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is