Avonturenpad Rotte Gaten officieel geopend

Door Bart Nevens op 18 april 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Kortenberg, Leefmilieu, Natuur

Onder een stralend lentezonnetje en in aanwezigheid van 200 natuurliefhebbers werd het avonturenpad in natuurgebied de Rotte Gaten officieel geopend. “Een prachtig project waarmee de gemeente samen met Natuurpunt de natuur in onze gemeente nóg toegankelijker maakt, zonder dat we de natuur hinderen. Een schitterende realisatie” zegt Bart tevreden.

“Bij tal van speeltuigen in het speelbos wordt je behendigheid getest”, zegt Bart: “Wie zijn evenwicht verliest, komt met zijn voeten in het zompige slijk van dit immer natte broekbos terecht. Maar geen nood: voor wie liever op veilig speelt, is er een houten wandelpad dat uitsteekt boven het moeras.”

"Om zoveel mogelijk de natuurlijke aspecten te behouden kozen we voor speltuigen uit natuurlijke elementen: boomstronken, wilgenhout en planken", vervolgt schepen van Jeugd Harold Vanheel. Zo maken de kinderen al spelenderwijs kennis met de natuur en de  bijzondere fauna en flora van de Rotte Gaten, een natuurgebied dat voorheen vrij gesloten was. Dit is een absolute meerwaarde én een aanrader, voor jong en oud."

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is