Bart Nevens geeft arbeiders een stem in het Vlaams Parlement

Door Bart Nevens op 23 november 2014, over deze onderwerpen: NV-A, Politiek
Bart Nevens: de stem van de arbeider

Welgeteld één arbeider telt het nieuwe Vlaams Parlement: Bart Nevens uit Kortenberg. En tot veler verbazing vertegenwoordigt hij in dat Vlaams halfrond … de N-VA! “Logisch”, vindt hij zelf, “de N-VA is een brede volkspartij, die alle lagen van de bevolking en alle beroepsgroepen aanspreekt. Een partij ook - een van de weinige in dit land -  die écht ongebonden is.”

Bart Nevens is als eerste schepen in Kortenberg bevoegd voor Openbare Werken, Technische Dienst en Ruimtelijke Ordening. Tot voor de verkiezingen van 25 mei was hij ook nog deeltijds aan het werk als technicus, bij een lokale kmo. Nu gaat hij voluit voor de politiek. “Daarbij komt mijn beroepsachtergrond goed van pas. Die biedt mij in tal van dossiers een technische voorsprong. Door mijn voeling met de werkvloer kan ik met overtuiging én geloofwaardigheid de stem van de arbeider laten horen in het Vlaams Parlement.”

Naast ondernemers zijn arbeiders de meest ondervertegenwoordigde beroepsgroep in het Vlaams Parlement. Dat bestaat vandaag voor meer dan de helft uit universitairen. Daarvan studeerde bijna de helft rechten. De sp.a, die in de publieke perceptie nog vaak als de arbeiderspartij bij uitstek geldt, telt ironisch genoeg zelfs de meeste juristen in haar fractie: liefst tien van de achttien leden.

Radio 1 vroeg zich af wat Bart Nevens precies drijft om zich politiek te engageren. Hun interview met de enige arbeider in het Vlaams Parlement kan je hier beluisteren.

Een portret van Bart vind je hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is