Ben Weyts zet licht op groen voor verkeerslichten op de Leuvensesteenweg

Door Bart Nevens op 14 oktober 2016, over deze onderwerpen: Kortenberg, Vlaamse Rand
verkeerslicht Kortenberg Ben Weyts Bart Nevens N-VA

Het kruispunt van de Leuvensesteenweg (N2), de Prinsendreef en de Noodbosweg in Kortenberg wordt veiliger gemaakt voor alle weggebruikers. Er worden verkeerslichten geplaatst en er komen veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Een kwetsbaar pijnpunt wordt zo eindelijk aangepakt.

De lichten zijn van groot belang omdat heel wat schoolgaande jeugd de bus in de buurt van het kruispunt neemt. Ook rijden er heel wat fietsers voorbij wanneer ze naar de HST-fietsroute tussen Leuven en Brussel willen. "Ik heb dit als schepen jarenlang aangekaart bij het Agentschap Wegen en Verkeer. Nu komt er dankzij Vlaams minister Ben Weyts eindelijk beweging in het dossier, want op 7 november start een aannemer met de plaatsing van de verkeerslichten", zegt Bart.

Het verkeer op en rond het kruispunt wordt dus vlotter en veiliger. Tegelijkertijd wordt de fietssnelweg aantrekkelijker voor een nog groter publiek. Na de werken zal het verkeer voor alle weggebruikers structureel verbeterd zijn. "De voorbereidende werken zijn reeds begonnen, eind november zou alles afgerond moeten zijn. Tijdens de werken blijft verkeer op de Leuvensesteenweg mogelijk in beide richtingen en bepaalde voorbereidende werken worden ‘s nachts uitgevoerd om de hinder te beperken. Binnenkort is onze gemeente weer een stukje (verkeers)veiliger!

Foto: skipr.nl

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is