Informatie rond wegenwerken Leuvensesteenweg correct verlopen

Door Bart Nevens op 14 augustus 2015, over deze onderwerpen: In de Pers, Kortenberg, Openbare werken

De wegenwerken die Eandis en de gemeente Kortenberg sinds vrijdag 14 augustus uitvoeren aan de Leuvensesteenweg zijn wel degelijk tijdig op voorhand gecommuniceerd. Eerder had oppositie het tegendeel beweert.

De slechte kwaliteit van de voetpaden en de parkeerplaatsen zijn al jaren een doorn in het oog van verschillende handelaars in de gemeente. “Na jaren van stilstand, nemen wij als gemeentebestuur nu onze verantwoordelijkheid op. We beseffen dat dit enige hinder teweegbrengt, maar naast de infovergadering die we organiseerden stuurden we in totaal meer dan 300 brieven naar de verschillende handelaars en de omwonenden. Zeggen dat we de mensen niet hebben ingelicht is dus niet correct.”

Maximaal resultaat met minimale hinder

“Eandis zal een middenspanningskabel aanleggen en wij maken hier als gemeentebestuur gebruik van om de versleten voetpaden en parkeerstroken aan de zijde van de kerk te vernieuwen. Net zoals bij andere werken trachten we alle verschillende ingrepen te koppelen om de overlast zo veel mogelijk in te perken. Maximaal resultaat met minimale hinder: dat is de filosofie waarrond mijn beleid is opgesteld”, verklaart Bart de keuze.

Tijdstip zorgvuldig gekozen

De werkzaamheden zullen vijf weken duren en vallen volgens Nevens bewust deels in de vakantieperiode. “Er zijn nog heel wat mensen in vakantie, wat maakt dat het minder druk is op de Leuvensesteenweg. Bovendien zorgen we er op die manier voor dat de braderie kan doorgaan op een splinternieuwe weg. De vernieuwing van de steenweg is dus zeker en vast een voordeel voor de handelaars en de Kortenbergnaar”.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is