Klimaatroutes in De Groene Vallei

Door Bart Nevens op 7 juni 2019, over deze onderwerpen: Natuur
Opening Klimaatroutes De Groene Vallei Bart Nevens

De Groene Vallei, waartoe onder meer de natuurgebieden Silsombos in Erps-Kwerps, de Rotte Gaten in Meerbeek en het Floordambos in Steenokkerzeel, Machelen en Vilvoorde behoren, heeft er drie klimaatwandelingen en een klimaatfietstocht bij. Dankzij de routes, die er kwamen door een samenwerking tussen de provincie en natuurpunt leren de deelnemers welke impact de klimaatverandering op dieren en planten heeft.

“Klimaatverandering is ontzettend actueel, maar toch weten heel veel mensen de impact ervan op onze omgeving niet altijd. Hoe klimaatverandering nu al een impact heeft op onze gezondheid en op onze natuur in Vlaanderen maken we duidelijk via de klimaatroutes. De wandelingen en de fietstocht zijn uitgestippeld in de website Routeyou en zijn dus makkelijk toegankelijk", legt Bart als gedeputeerde voor leefmilieu uit.

Ondersteuning van 200.000 euro voor de Groene Vallei

Als gedeputeerde van Leefmilieu sprak Bart de ambitie uit om meer natuur te realiseren in onze provincie. "Het verbinden van de waardevolle biotopen zoals in De Groene Vallei ondersteunen we dan ook volop. In totaal investeerde de provincie intussen voor bijna 200.000 euro in dit prachtige gebied. Met dit project zetten we volop in op klimaatsensibilisering van het publiek, maar dit is dus slechts een fractie van de ruime ondersteuning die we onze natuur in de Groene Vallei bieden.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is