N-VA Kortenberg draagt Bart Nevens voor als kandidaat-burgemeester

Door Bart Nevens op 13 februari 2018, over deze onderwerpen: Kortenberg, Lokale overheid
Bart Nevens kandidaat burgemeester Kortenberg

N-VA-kopman en eerste Schepen in Kortenberg Bart Nevens trekt in oktober de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. “We trekken met een hecht team naar de kiezer: met Sabine Ledens, Harold Vanheel, en mezelf hebben we de nodige bestuurservaring in huis. Aangevuld met onze voorzitter Hans Vanhoof vormen we een sterk kwartet en hebben we dan ook de gezonde ambitie om in Kortenberg de grootste partij te worden”, zegt Bart Nevens.

Wat al enkele maanden in de Kortenbergse lucht hing werd bevestigd op de Krokusdrink van N-VA Kortenberg met Vicepremier Jan Jambon: Bart Nevens doet op 14 oktober een gooi naar de burgemeesterssjerp. “Intussen ben ik al 12 jaar lang schepen in onze gemeente, een hele eer. Gedurende al die jaren heb ik me volledig kunnen ontplooien, waardoor ik nu kan zeggen dat ik er helemaal klaar voor ben als de Kortenbergnaren mij als hun nieuwe burgemeester zouden willen.”

Vlaams Volksvertegenwoordiger Nevens zetelt al drie legislaturen in de Kortenbergse gemeenteraad: eerst als gemeenteraadslid, vervolgens als schepen van Milieu en nadien als schepen van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening. “In het begin zetelde ik als enige N-VA’er in de gemeenteraad. Vandaag, 18 jaar later, zijn we onder leiding van onze voorzitter Hans Vanhoof uitgegroeid tot een stevig en enthousiast team. En het is met dat team dat we naar de kiezer trekken: Schepen van Onderwijs Sabine Ledens op twee, schepen van Financiën en Jeugd Harold Vanheel op drie en onze voorzitter Hans Vanhoof vervolledigt de top-vier.”

“We hebben in het bestuur van onze gemeente al heel wat mooie zaken kunnen realiseren”, zegt schepen van Onderwijs Sabine Ledens. “Denk maar aan de drie woningen die we aankochten om op termijn de school De Boemerang in Meerbeek te kunnen uitbreiden en ook school De Regenboog in Kortenberg gaan we fors vernieuwen.”

Ook schepen van Financiën en Jeugd Harold Vanheel benadrukt de teamspirit: “We bouwden de schulden van de gemeente met ruim zeven miljoen euro af, dat is een vermindering met 45 procent.  En we bouwen ook op: Zo zetten we nieuwe chirolokalen in Everberg en binnenkort starten we aan het nieuwe Berkenhof, waar ik samen met Bart mijn schouders onder zette. Al deze voorbeelden bevestigen de goede samenwerking tussen onze verschillende bevoegdheidsdomeinen. Verantwoord beleid met een visie op de toekomst: daar staan we voor.”

“Kortenberg moet een veilige thuis blijven bieden aan al haar inwoners”, zegt voorzitter Hans Vanhoof. “Dat slaat niet enkel op verkeersveiligheid of het terugdringen van criminaliteit, maar ook een gezonde en veilige leefomgeving, voor jong en oud. Zo zullen we niet toelaten dat onze gemeente onleefbaar wordt door de luchthaven en blijven we ons inzetten voor het groen en de open ruimte. En daarnaast willen we het verenigingsleven blijvend stimuleren, want dat maakt Kortenberg tot een echte thuis.”

“Wij gaan resoluut voor een veilige thuis in een welvarend Kortenberg! Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we met dit team, aangevuld en ondersteund door een dynamische groep van mandatarissen, bestuursleden en sympathisanten de juiste keuze zijn voor Kortenberg.”, besluit een enthousiaste lijsttrekker, Bart Nevens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is