Ook klanten van jonge ondernemers kunnen rekenen op energiesubsidies

Door Bart Nevens op 24 november 2016, over deze onderwerpen: Ondernemen, Energieprijzen, Energiebeleid
Ook klanten van jonge ondernemers kunnen rekenen op energiesubsidies

Jonge zelfstandigen die gespecialiseerd zijn in hernieuwbare energietechnieken kunnen op hun beide oren slapen: dankzij de inspanningen van Vlaams Parlementslid Bart Nevens zullen ook hun klanten aanspraak kunnen maken op energiesubsidies.

Om vakmanschap te vrijwaren en te garanderen dat zonneboilers en warmtepompen op een correcte, professionele manier worden geplaatst, moeten installateurs vanaf juli 2017 een certificaat kunnen voorleggen. Enkel klanten die een beroep doen op installateurs met zo’n certificaat zullen dan nog recht hebben op een energiesubsidie. “Maar om dat certificaat te krijgen, moest je niet alleen een meerdaagse opleiding volgen en slagen in het examen. Je moest ook minstens drie jaar ervaring als installateur kunnen voorleggen”, aldus Nevens. “Daardoor dreigden jonge ondernemers heel wat potentiële klanten te verliezen.”

Jongeren geen kansen ontnemen

“Met mijn achtergrond als installateur weet ik maar al te goed hoe belangrijk vakkennis is, maar jonge ondernemers kansen ontnemen kan niet de bedoeling zijn”, beklemtoont Nevens. “Vooral als je voor ogen houdt dat jonge installateurs vaak recht van de schoolbanken komen en dus perfect op de hoogte zijn van de laatste en beste technieken.” Daarom kaartte het Vlaams Parlementslid de zaak aan bij de Vlaamse minister van Energie. “Die bevestigde intussen dat ook installateurs die nog geen drie jaar ervaring hebben maar wel geslaagd zijn voor het examen, erkend zullen worden voor de plaatsing van hernieuwbare energie-installaties die in aanmerking komen voor energiepremies”, besluit Nevens tevreden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is