Opslagplaats Technische Dienst Kortenberg leeggeroofd

Door Bart Nevens op 4 oktober 2016, over deze onderwerpen: Kortenberg, Lokale overheid

De opslagplaats van de Technische Dienst van de gemeente Kortenberg is dit weekend leeggeroofd. Dieven gingen met gespecialiseerd gereedschap aan de haal. De schade loopt mogelijk op tot meer dan honderdduizend euro, zegt Bart die schepen van Technische Dienst is.

Toen werknemers van de Technische dienst van de gemeente Kortenberg maandagochtend hun werkplaats aan de Engerstraat binnengingen stelden ze vast dat ze in het weekend inbrekers over de vloer hadden gekregen. “Via een raam zijn ze in een afgesloten ruimte geraakt, waarna ze een slot hebben geforceerd en zich de toegang hebben verschaft tot onze opslagplaats. Daar roofden ze onze camionetten zo goed als leeg”, legt Bart uit.

Sowieso een impact op de werking

“Ontelbare stukken handgereedschap, bosmaaiers, slijpschijven,… Het lijstje is haast eindeloos. Het is momenteel nog niet mogelijk om er een exact bedrag op te kleven, maar de schade loopt op tot enkele tienduizenden euro’s, mogelijk zelfs meer dan honderdduizend euro”, zucht Bart. 

“Welke impact dit juist heeft op de werking van technische dienst is nog niet duidelijk, maar aangezien bijna al ons materiaal gestolen werd zitten we met een serieus probleem. Momenteel gaan we na wat er juist gestolen is en bekijken we hoe we onze planning kunnen aanpassen. Maar dat we sommige onderhoudswerken zullen moeten uitstellen staat vast. We hebben intussen ook al contact opgenomen met onze buurgemeenten om na te gaan of zij ons eventueel even uit de nood kunnen helpen, maar voorlopig is er nog niets concreet”, besluit Bart.

 

Foto: zakenkantoorvanassche.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is