Provincie plaatst 492 zonnepanelen op dak Provinciehuis

Door Bart Nevens op 5 april 2019, over deze onderwerpen: Energie, Leefmilieu

De provincie Vlaams-Brabant is begonnen met de plaatsing van 492 zonnepanelen op het dak van het Provinciehuis in Leuven. "Hiermee voegen we de daad bij het woord", zegt gedeputeerde voor leefmilieu Bart Nevens. "Als provincie hebben we een voorbeeldfunctie, die nemen we onder meer op door in te zetten op hernieuwbare energie."

In het Provinciehuis van Leuven komen er 492 zonnepanelen op het dak van het laaggebouw, goed voor een vermogen van 147 kWp. De opbrengst bedraagt zo’n 130.000kWh.

Met de plaatsing van deze zonnepanelen gaat de provincie Vlaams-Brabant uit van een maximaal eigen verbruik van opgewekte energie en moet er alvast 7% minder elektriciteit aangekocht worden.

“We hebben de ambitie om tegen 2040 te wonen, te werken en te leven in een klimaatneutrale provincie’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu en gebouwen. “Eén van de manieren om onze ambitie waar te maken is door in te zetten op hernieuwbare energie. Als provincie geven we het goede voorbeeld door onze eigen gebouwen te voorzien van zonnepanelen. Binnenkort gaan we ook ons wagenpark vegroenen. Met deze zonnepanelen zorgen we er voor dat ze op 100% hernieuwbare energie zullen kunnen rijden."

Rechten foto's: Provincie Vlaams-Brabant

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is