Provincie stapt af van statutaire aanwervingen

Door Bart Nevens op 14 juli 2020, over deze onderwerpen: Lokale overheid
Provincie Vlaams-Brabant stapt af van statutaire aanwervingen

De provincie Vlaams-Brabant voert een stop in op statutaire aanwervingen, behalve voor enkele specifieke functies. Ze wil hiermee een moderner personeelsbeleid voeren waardoor vaste benoemingen bij de provincie Vlaams-Brabant op termijn uitdoven.

“In de praktijk worden sinds enkele jaren alle functies, dus ook de statutaire, contractueel ingevuld. Daarom beslisten we om geen statutaire aanwervingen meer te doen tot 2025. We maken nog een aantal uitzonderingen voor specifieke functies, zoals de aanwerving van diensthoofden. Met deze beslissing willen we duidelijkheid scheppen voor onze medewerkers over de richting die we uit willen. Veel medewerkers vroegen zich immers af of zij nog kans maakten op een vaste benoeming. Voor reeds statutair aangestelde medewerkers die van functie veranderen, verandert er niets: zij behouden hun statuut”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor personeel.

Het totaal aantal functies bij de provincie Vlaams-Brabant bedraagt momenteel 723,5, waarvan 352 statutair en 371,5 contractueel. Dit is dus een verhouding 49/51%.

“Niemand zal zijn statuut verliezen, maar vaste benoemingen zijn achterhaald. Hiermee zetten we een nieuwe stap richting een moderne overheid. Als werkgever zetten we ook al geruime tijd in op een aantrekkelijk pakket voordelen, zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, … en besteden we veel aandacht aan het welzijn van onze medewerkers”, besluit Bart.

 

Rechten foto: Provincie Vlaams-Brabant

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is