Schulden Kortenberg met 45% afgebouwd

Door Bart Nevens op 7 december 2017, over deze onderwerpen: Kortenberg, Lokale overheid

De schulden van Kortenberg worden tijdens deze legislatuur met ruim zeven miljoen euro afgebouwd, dat is een vermindering met 45 procent”, zeggen schepenen Harold Vanheel (N-VA) en Bart Nevens. “Hierdoor zullen we tegen het einde van de legislatuur een schuldgraad hebben die ongeveer een derde is van vergelijkbare gemeenten in Vlaanderen.”

“Met de middelen die we nu beschikbaar hebben, zouden we onze lopende schulden zelfs kunnen aflossen”, zegt Vanheel. “Net als in een bedrijf is het beter om die leningen aan de vooraf vastgelegde termijn af te betalen, maar in theorie is Kortenberg een schuldenvrije gemeente.” De besparingen zijn voornamelijk doorgevoerd in de niet-personeelsgebonden werkingskosten.

"Ook blijven investeren"

Kortenberg bespaart niet alleen, maar blijft investeren. Het investeringspakket ligt volgens de schepen de helft hoger dan in voorgaande legislaturen. “In 2018 en 2019 voorzien we voor veertien miljoen euro investeringen. Onder meer voor de nieuwe vleugel van de school de Boemerang in Meerbeek, het kunstgrasveld op de site Colomba, de nieuwbouw Berkenhof en investeringen in rioleringswerken en trage wegen, voet- en fietspaden. De Verandering werkt, ook in Kortenberg", besluiten beide N-VA'ers tevreden.

Tijdens de gemeenteraad kreeg de meerderheid felicititaties van de oppositie voor het geleverde werk.

 

Bron: Het Nieuwsblad/Regionaal: Leuven-Hageland, Vr. 08 Dec. 2017 -dkr

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is