Sterrebeeksesteenweg vanaf april gesloten voor verkeer

Door Bart Nevens op 29 januari 2018, over deze onderwerpen: Kortenberg, Openbare werken
Bart Nevens N-VA Vlaams Parlement

De Sterrebeeksesteenweg, die Kortenberg met Nossegem en Sterrebeek verbindt, wordt begin april grondig  heraangelegd met onder meer nieuwe riolering. “De werken zijn zo ingrijpend dat we genoodzaakt zijn om de steenweg te sluiten. Met slimme camera’s gaan we sluipverkeer tegen gaan”, legt Bart als bevoegd schepen van Openbare Werken uit.  

“Midden maart starten we met de uitbreiding van het bufferbekken aan voetweg 27, beneden aan de steenweg. Twee weken later sluiten we de steenweg volledig af voor het verkeer tussen de voetweg en het kruispunt met de Everslaan. Net voor het bouwverlof moet die eerste fase afgerond zijn. De steenweg volledig sluiten zal een heuse impact hebben, maar we kunnen niet anders, zegt Bart. “Aangezien de werken stil liggen tijdens het bouwverlof, zullen we in de zomer de steenweg opnieuw openstellen. Zo vermijden we onnodig fileleed, al zal er dan wel een snelheidsbeperking gelden. Na het bouwverlof eind september wordt het kruispunt met de Everslaan aangepaakt, tot het einde van dit jaar wordt dan de laatste fase aangevat: het deel tussen de Everslaan en het Hof van Montenaken.”

Dagelijks passeren er zo’n vijfduizend voertuigen via de Sterrebeeksesteenweg. “Om sluipverkeer tegen te gaan, gaan we op zeker vijf plaatsen slimme camera’s opstellen. Het project in de Minneveldstraat, waar reeds zo’n camera’s hangen, toont aan dat dat wel degelijk werkt. Enkel met een vergunning kan je voorbij die camera’s rijden. Wie in de buurt moet zijn, kan zo’n vergunning aanvragen bij de gemeente. Wie geen vergunning heeft, krijgt een boete. Voor alle duidelijkheid: die slimme camera’s zullen enkel tijdens de ochtend- en avondspits nummerplaten registreren. Een streng maar rechtvaardig systeem, alleen zo kunnen we sluipverkeer indammen. In de eerste maand zullen nog geen boetes uitgedeeld worden, maar wel waarschuwingen”, zegt Bart.

Indien het systeem succesvol blijkt dan overweegt de gemeente Kortenberg om het systeem er permanent te voorzien. “We gaan de gegevens en de resultaten sowieso analyseren. Indien het opportuun is om het te behouden dan kunnen we dat overwegen.”

Meer info vind je hier.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is